ÖZEL ANKARA BİLTEK İLKOKULU STEM VE ROBOTİK KODLAMA DERSİ ETKİNLİKLERİ

STEM ATÖLYESİ DERSLERİ

Özel Ankara Biltek Okullarında 

Öncelikle “robot” kavramının ne demek olduğunu ele alalım. Robot: Genel olarak faydalı olması planlanan birtakım eylemi ve işi yapabilen, bilgisayar ile programlanarak geliştirilen makinelerdir. Günümüzde en çok endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır. En bilinenlerine örnek olarak; araç fabrikalarında bir otomobil yapan makine kollarını, ya da evimizi otomatik olarak süpürebilen yeni nesil robot süpürgeleri düşünebiliriz.

Peki robotik nedir? Robotik ise bahsi geçen robotların konseptini, tasarımını ve işletimini içeren, çeşitli mühendislikleri ve disiplinleri bir arada harmanlayan bir bilim dalıdır. Mekanizmaların tasarlanması, kontrolü, donanımlarını barındıran bu bilimin çatısı altında, kontrol mekanizmalarının dijital ortamlarda tasarlanması için programlar yazılmaktadır.

Bu programlar kodlama ile yazılır. Bu kodlar dizisi, robotun talimatları anlayabileceği ve yerine getirebileceği şekilde planlanmıştır. Robotik; mekanik, elektronik ve kodlama yazılımını harmanlayarak robotların planlanan bu faydalı işleri gerçekleştirmesini sağlar.Robotik kodlama ile çocuklar STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini geliştirebiliyorlar. Ayrıca robotik kodlama eğitimleri; mücadele, sorun çözme, takım ruhu ve iş birliği gibi önemli sosyal beceriler de kazanmalarına olanak sağlıyor.

Küçük yaş grupları için gerçekleşecek bir robotik kodlama eğitiminde öğrencilerimiz bir yıl boyunca;

·   Algoritma kavramı nedir?

·   Yön algoritmaları

·   Problem belirleme

·   Yön algoritmalarıyla probleme çözüm üretme

gibi temel soruların inceliklerini kavrayarak problemlere nasıl özgün çözümler geliştirebileceklerini  öğrendiler.



İÇERİĞE AİT RESİM GALERİSİ