ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİ HADİS KUTULARINI TASARLADI

Ahlak ve İnanç dersi kapsamında öğrencilerimiz, hayal güçlerini kullanarak özgün “Hadis Kutuları” hazırladı. Etkinlik ile öğrenciler hem öğrendikleri hadisleri pekiştirdi hem de sınıf içinde paylaşım ve düşünme becerilerini geliştirdi.

İlkokul Öğrencilerimiz Kendi “Hadis Kutularını” Tasarladı

Okulumuzda Ahlak ve İnanç dersi kapsamında öğrencilerimize “Kendi Hadis Kutunu Tasarla” adlı bir ödev verildi. Öğrencilerimiz, hayal güçlerini kullanarak birbirinden renkli, eğlenceli ve özgün hadis kutuları hazırladı.

Renkli ponponlarla süslenen kutulardan Filistin temalı tasarımlara kadar pek çok farklı fikir ortaya koyan öğrenciler, kendi emekleriyle hazırladıkları kutulara şimdiye kadar öğrendikleri hadisleri yerleştirdiler.

Sınıfta her gün bir öğrenci, kutusundan rastgele bir hadis çekiyor ve hep birlikte bu hadisin anlamı, mesajı ve günlük hayattaki karşılığı üzerine sohbet ediliyor. Bu uygulama sayesinde öğrenciler hem hadisleri daha iyi öğreniyor hem de sınıf içinde paylaşım, düşünme ve konuşma becerilerini geliştiriyor.

Öğrencilerimizin ortaya koyduğu bu güzel çalışmalar, öğrenmeyi eğlenceli hâle getirirken aynı zamanda değerlerimizi yaşayarak öğrenmelerine de katkı sağladı.