- Yazın En Mutlu Hali Biltek Yaz Okulu! ☀️
- BAYRAMIN NEŞESİ OKULUMUZA YANSIDI
- BKS 2026 ÇOŞKUYLA TAMAMLANDI
- 5. SINIFLARIMIZDAN ÇOŞKU DOLU FUN NİGHT
- ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI'NDA GURURLANDIRAN BAŞARI
- EŞSİZ BİR GEZİ MEDİNE
- MİNİK ELLERLE ÇİNİ SANATI
- MAARİFİN KALBİNDE VATAN SEVGİSİ VE BAYRAK BİLİNCİ
- ALLAH DİLERSE KUŞLAR FİLLERİ YENER
5A SINIFI İLE SÜRTÜNME KUVVETİ DENEYİ
5A sınıfı öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde bilyelerle farklı yüzeylerde sürtünme kuvvetini gözlemleyerek hareket üzerindeki etkilerini uygulamalı olarak keşfetti.
5/A Sınıfı ile Sürtünme Kuvveti: Bilyelerle Bilim Buluşunca
5/A sınıfımızla yaptığımız fen bilimleri dersinde, geleneksel bilye oyununun eğlencesini bilimsel keşiflerle bir araya getirdik. Öğrencilerimiz, yanlarında getirdikleri bilyeleri kullanarak farklı yüzeylerde sürtünme kuvvetinin nasıl değiştiğini gözlemlediler. Halı yüzeyinde daha yavaş hareket eden bilyelerin, masa tenisi (tahta) yüzeyinde çok daha rahat kaydığını fark eden öğrenciler, sürtünme kuvvetinin hareketi nasıl etkilediğini deneyerek öğrenmiş oldu.
Hem eğlenceli hem de öğretici geçen bu etkinlik, öğrencilerimizin günlük hayattaki fiziksel olayları deneyimleyerek keşfetmelerine güzel bir örnek oluşturdu. 5A sınıfımıza merak dolu çalışmalarından dolayı tebrikler!










